SHOW YOUR TALENT!

Ne poţi spune mai multe despre evenimentul SHOW YOUR TALENT?


Evenimentul doreşte să evidenţieze faptul că fiecare dintre noi are un talent, iar acum a venit timpul să-l arate, să-l dezvolte şi să-l folosească activ. Am observat la baluri în special, dar şi în viaţa de zi cu zi, că majoritatea tinerilor sunt interesaţi şi/sau pasionaţi de dans, sport şi/sau muzică. Unii chiar sunt foarte talentaţi în aceste domenii! Aşa că evenimentul va aborda cele 3 teme de interes general fără să conteste şi importanţa altor talente (pictura, fotografia, etc.). Vor fi 3 zile de weekend inedite, pline de demonstraţii de dans, sport şi cântec, cu voluntari şi pentru tineri. Ca să facem şi mai interesant evenimentul, în fiecare seară va rula un film pliat pe temă, care va entuziasma sala cu siguranţă!



Ne poţi vorbi în mare despre caracterul voluntar şi principala motivaţie pentru care v-aţi implicat în acest eveniment?


Ideea acestui proiect (pentru că în fond e un proiect) a venit când 2 tineri pasionaţi de tenis de câmp au vrut să practice acest sport. Totul părea frumos, erau entuziaşti, dar au apărut problemele: o rachetă bună costă min. 250 lei, sala costă 30 lei minim/oră , o minge profesională e aprox. 50 lei. Aceste costuri sunt prea mari pentru un elev, un student sau un tânăr la început de drum. Urmarea: au renunţat la visul lor... E doar unul dintre exemple. Sunt sute de tineri care ar vrea să practice un sport, dar nu au posibilităţi materiale.


Aşa am decis să luăm atitudine! SHOW YOUR TALENT e organizat de voluntari, adică de tineri care luptă pentru un scop util comunităţii fără a aştepta beneficii materiale personale. De asemenea, toţi cei care vor fi prezenţi în aceste trei seri se vor putea numi voluntari. Pentru că toţi cei care cumpără bilete la eveniment donează! Donează pentru ca un copil sau un tânăr sau chiar el însuşi să poată practica un sport fără a fi oprit de motivul financiar.


Rezultatele palpabile ale evenimentului SHOW YOUR TALENT vor fi: achiziţionarea de materiale sportive (mingi, palete, coşuri de baschet, fileu, etc.) şi amenjarea unui teren de sport în aer liber (precum cel de la Antibiotice – sperăm!). Am ales teren în aer liber pentru că presupune costuri mai scăzute comparativ cu o sală acoperită. Dezavantajul e că iarna, pe viscol, nu vom putea practica decât bătaia cu bulgări. Locaţia terenului nu este încă stabilită, însă avem câteva propuneri şi sperăm că vor fi susţinute de Primărie.


Când va avea loc, unde, de unde ne procurăm biletele?


Evenimentul se va derula în perioada 13-15 martie 2009, la Casa de Cultură Garabet Ibrăileanu. Programul este:

- vineri (13 martie), ora 18 – Dance Floor;

- sâmbătă (14 martie), ora 16 – Gala Sportului din Târgu Frumos;

- dumincă (15 martie), ora 15 – Sing Sensation.



Biletele se pot procura de la elevi, voi publica o listă pe blog cu aceştia, de la casierele de la supermarketul Nova Miro sau cine doreşte scrie un mail scurt sau pe mess şi va avea biletele. Va exista posibilitatea cumpărării la faţa locului, asta dacă mai sunt locuri, dar va fi şi mai scump.


Preţul unui bilet este de 5 lei. Dacă doriţi să participaţi la toate zilele veţi plăti 12 lei, iar pentru două zile 8 lei. Nu uitaţi că pentru aceşti bani veţi primi distracţie, informaţie, film şi veţi participa la îndeplinirea unor vise. Veniţi la eveniment pentru ca orice tânăr pasionat să poată practica baschet, volei, handbal, tenis, etc. în condiţii bune şi nelimitate financiar.


Ce doreşte a promova acest proiect?

Promovăm talentul, voluntariatul, sportul şi IMPLICAREA tinerilor în viaţa comunităţii. Mulţi aleg doar să se plângă şi atât. Noi am ales să ne implicăm şi vrem să ştim câţi tineri din Târgu Frumos au atitudine!


Este acest eveniment un prim pas in metamorfozarea micului oraş?


Nu e primul pas, nu e nici ultimul, e pe la început, e o continuare a şirului de provocări. Primul pas a fost tabăra de la Muncel din vară unde 25 de tineri au mers să înveţe cum se organizează un proiect şi au învăţat să se implice. Al doilea a fost „Ieşi la sport! Sedentarii sunt naşpa.”, unde peste 100 de tineri au fost prezenţi pe terenul de sport. Au urmat Balul Mascat, Ziua Bastonului Alb, Ziarul care te Implică, Echipa de Volei, toate cu rolul de a schimba ceva în bine în orăşelul ce vrea să fie frumos. Ne dorim foarte mult să avem de unde alege cum să ne petrecem timpul liber, să avem oportunităţi de formare, de angajare, de dezvoltare!



Ce noutăţi aduceţi în comparaţie cu evenimentele săvârşite de-a lungul timpului în Tg Frumos?


Noi chemăm toţi tinerii interesaţi să se implice, nu contează vârsta, clasa, experienţa. Apropo, oricine vrea să se intre în echipa de organizare sau să danseze, să cânte sau să arate lumii sportul pe care îl practică, ne poate contacta pe id sau mail la supertineri@yahoo.com.

Pe scurt veţi putea savura 3 seri consecutive de spectacol, film, prezentări, non-formal, talentul tinerilor pus în valoare, bani ce merg spre un teren de sport dotat şi în aer liber, spre materiale sportive puse la dispoziţia oricărui tânăr ce are ca pasiune sportul. O altă surpriză e trupa de dans The Next Effect din Iaşi.

Care crezi că este atitudinea populatiei, pusă în faţa unui astfel de proiect?


La început curiozitate, poate unii vor fi nepăsători şi vor spune „ce mai vor şi ăştia acum în criză”, unii vor primi cu entuziasm vestea. Pe cei entuziaşti îi aşteptăm în sală, ei sunt invitaţii noştri pentru că la eveniment pe lângă distracţie, vor afla care sunt proiectele viitoare şi cum pot să profite de oportunităţile voluntariatului.



Care sunt şansele ca proiectul să fie un succes?


Cred că depinde de tineri, de cât de mult îşi doresc să participe la schimbare.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani