Centrul de Tineret ASIRYS

După cum ştiţi, de câteva zile lucrăm asiduu la noul sediu ASIRYS. Probabil vă întrebaţi ce e cu noul sediu şi de ce ne grăbim?! Sediul ASIRYS va fi de fapt "Centrul de Tineret ASIRYS", locul care va găzdui peste 50 de evenimente socio-culturale, va dezvolta abilităţile antreprenoriale a cel puţin 20 de tineri, va aduce tineri din alte zone la Târgu Frumos, va fi un motor ce va valorifica pontenţialul tinerilor, contribuind astfel la dezvoltarea comunităţii.

Centrul de Tineret ASIRYS face parte din proiectul "Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali", proiect ce a început pe 1 iulie 2010, fiind o iniţiativă finanţată de Programul Tineret în Acţiune şi sprijinită de Comisia Europeană. Până acum, în cadrul proiectului "Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali" s-au derulat 8 sesiuni de antreprenoriat social, iar cei mai perseverenţi 25 de tineri au dezvoltat planuri de afaceri cu scop social, şi-au dezvoltat abilităţile de prezentare, de comunicare, cunoştiinţele despre antreprenoriat, au pus în practică câteva idei, precum Expoziţia de Fotografie "Târgu Frumos... azi" (de Zilele Oraşului Târgu Frumos), iar o parte dintre ei au iniţiat şi dezvoltat portalul www.tirgufrumos.ro.

Spuneam de dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale a cel puţin 20 de tineri. Termenul de "antreprenoriat social" este puţin cunoscut şi pare complicat la prima vedere. Prin urmare, cum adică îşi vor dezvolta abilităţile antreprenoriale în domeniul social?

Să vă explic pe îndelete... Până în prezent am dezvoltat 3 mari idei de afaceri sociale, ce urmăresc dezvoltarea oraşului Târgu Frumos prin valorificarea talentelor tinerilor.

Afacerea socială PUB de care se vor ocupa 8 tineri antreprenori, va oferi tinerilor din Târgu Frumos şi nu numai: seri de film, karaoke, petreceri private tematice (gen: Petrecerea Zeităţilor), seri culturale la un pahar de ceai, dezbateri pe teme culturale, cenaclu literar, evenimente de artă (expoziţii), iar pentru cei interesaţi de dezvoltare personală se vor putea citi cărţi bune în domeniu, chiar în cadrul centrului.

Afacerea socială Şcoala de Talente de care vor fi responsabili 8 tineri antreprenori, va oferi copiilor şi tinerilor interesaţi cursuri de teatru în română şi în engleză, de dans, de limbi străine, de IT, de origami şi lucru manual, cursuri de dezvoltare personală, cursuri de scriere de proiecte europene pentru începători. Toţi tinerii participanţi la cursuri, în special cei de la dans şi teatru, în funcţie de cât de perseverenţi şi talentaţi sunt, vor putea participa ulterior la spectacole şi proiecte organizate la nivel naţional sau internaţional.

Afacerea socială Organizări de evenimente de care se vor ocupa 9 tineri constă în organizarea de evenimente creative pentru copii, tineri sau alte categorii de public. De asemenea, cei 9 tineri responsabili de afacere vor forma o trupă (de dans şi muzică) ce va dezvolta coregrafii şi interpretări artistice destinate evenimentelor speciale, precum nunţi, aniversări copii şi tineri etc.

Proiectul "Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali" este unic prin faptul că tinerii implicaţi îşi vor dezvolta abilităţile antreprenoriale, prin practică de durată (până în martie 2011), nu doar prin teorie. Vor experimenta, vor veni cu idei, vor eşua şi vor avea succes, se vor confrunta cu problemele cauzate de lipsa fondurilor, vor învăţa să fie perseverenţi, să lupte, să-şi facă timp etc., iar toate acestea au rolul de a-i transforma în tineri valoroşi.

Centrul de Tineret ASIRYS te invită să-ţi scoţi ideile de la naftalină, să ai curajul de a le pune în practică, indiferent de părerea celorlalţi, să te dezvolţi astfel încât să devii un profesionist, iar angajatorii să te dorească în firma lor sau mai bine să-ţi dezvolţi tu propria întreprindere; te invită să fii voluntar pentru că poate e singura şansă să obţii experienţă în ceea ce îţi place cu adevărat să faci!

Comentarii

vicky a spus…
O sa fie bine mereu a fost bine:X si o sa reusimmmmmmm :X fara negativ va rog:-w numai pozitivvvveee lucruri sa aveti in voi:-w:P
Dana D a spus…
"O sa fie bine!"Uite ca am reusit...cu putin efort...multa tragere de inima...si mult mai multa vointa...am adus fostul"Anny Club"..unde am vut...si Asirys Club arata mult mai bine...:D...Imi place ce a iesit!!Si de acum sa auzim numai de bine!!:*:*

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani