Efectul Fluture

Vrem o lume mai bună, în care sărăcia, violenţa, corupţia, războaiele şi ura să nu existe. Orice om a fost nemulţumit, măcar o dată în viaţă, de lumea în care trăieşte. Am vrea să schimbăm multe însă nu e aşa simplu, e ca şi cum am ar trebui să mutăm un munte dintr-un loc în altul.

În această viaţă nu putem face lucruri mari. Putem face doar lucruri mici cu o dragoste mare, cu perseverenţă şi pasiune.

Pasiunea este sentimentul pe care îl ai atunci când faci ceva ce îţi place şi deşi de multe ori poate eşti judecat, neînţeles. Pasiunea nu face lucruri pentru că trebuie; ea dă naştere lucrurilor pentru care nu trebuie şi nu vrei să dai o explicaţie.

De exemplu îmi place să fac şi să ofer mărtişoare, mici lucruri împletite de mână, să cos goblen. E o muncă minuţioasă să faci acele obiecte mici care strălucesc o zi, care nu mai sunt purtate. Mulţi întreabă: de ce te mai chinui atât? Poţi cumpăra cu câţiva lei... poţi cumpăra un astfel de lucru... hmmm, dar nu e acelaşi lucru!

Pentru mine e o pasiune să le creez... mărţişoarele, căciuliţele, goblenurile; îmi place să le fac, iar prietenii care le primesc se bucură că sunt făcute de mine, îi sensibilizează acest lucru; se opresc din viaţa tumultoasă şi admiră, analizează un lucru "handmade" şi îi văd că se simt onoraţi că l-au primit.

Într-adevăr sunt lucruri prea mici pentru a face lumea mai bună... De Efectul Fluture aţi auzit? "Oamenii de ştiinţă" au descoperit că mica turbulenţă creată de un fluture care bate din aripi în Tokyo se poate transforma într-o tornadă în Arkansas. Iar o persoană care trânteşte portiera automobilului în Iowa poate influenţa vremea în Brazilia.

Îmi place să cred că dacă sensibilizez cu un dar făcut de mine, acel om va face la rândul lui un alt om să zâmbească şi tot aşa zâmbetul va face încojurul lumii şi încet încet lumea va fi mai bună.

De aici vine cumva şi pasinea mea pentru frumos, pentru mici lucruri care aduc bucurie, care îi fac pe ceilalţi să zâmbească.

Scris de Georgeta Andronache unul dintre reprezentanţii SUPER TINERI în proiectul Rural Youth Entrepreneurship din Armenia. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani