Dezvoltare comunitară - un an de studiu în ASIRYS

Şcoala Nonformală de Dezvoltare Comunitară... da, acesta este numele unei noi iniţiative ASIRYS!

Ştiaţi că SUPER TINERI (ASIRYS) are ca scop dezvoltarea comunitară? E un domeniu de activitate complex, care necesită pagini întregi pentru a putea fi descifrat. Din acest motiv am decis să fie un subiect frecvent abordat la noi pe blog, mai ales că avem în implementare proiectul de democraţie participativă "Young European TroubleShooters", proiect finanţat de Tineret în Acţiune, cu sprijinul Comisiei Europene. 

Planul e ca în fiecare zi, timp de un an, să publicăm câte un articol dedicat dezvoltării comunitare, dar şi domeniilor de studiu înrudite precum: Politici publice, Planificare și dezvoltare urbană, Dezvoltare rurală, Dezvoltare regională, Amenajarea teritoriului, Sociologie, Psihologia comunităților, Managemetul ONG-urilor, Managementul public, Economia politică și Geografia umană. Cunoaşterea acestor domenii poate să reducă distanța dintre administrație și cetățean, iar acest lucru ne va ajuta să creăm activităţile potrivite astfel încât să îndeplinim obiectivele proiectului nostru... şi nu numai.

Vom folosi diferite resurse, găsite pe internet sau în biblioteci, în limba română sau în limba engleză (dacă aveţi ceva recomandări, rămânem recunoscători). Pentru început vom face sinteze, după care vom trece la acţiune, adică vom încerca să aplicăm teoria în practică, având ca grup ţintă Tîrgu Frumos şi celelalte comunităţi limitrofe în care suntem activi. Credem noi că, în acest fel, ne vom specializa în domeniul dezvoltării comunitare şi vom contribui la progresul societăţii în care trăim, pe toate planurile... exact cum e specificat în misiunea organizaţiei noastre.

Şi cum va fi un an de studiu, vă propunem să vă implicaţi. Procedura e simplă, la fiecare articol pe care îl publicăm pe tema dezvoltării comunitare vă invităm să ne lăsaţi comentarii. Comentariile trebuie să fie la subiect... în rest puteţi fi cât se poate de creativi. Vom avea propuneri de activităţi şi veţi putea contribui oricând, oricum şi de oriunde. Vom începe să postăm articolele începând cu data de 1 ianuarie 2014, în fiecare zi, la ora 12.00 a.m.

La finalul anului, cei care se ţin de treabă, vor primi o diplomă de absolvire a Şcolii Nonformale de Dezvoltare Comunitară, semnată de organizaţia noastră şi partenerii noştri. Dacă sunteţi interesaţi, doar lăsaţi-ne un comentariu aici, după care înscrieţi-vă în baza noastră de date prin completarea acestui chestionar.

La mulţi ani şi un 2014 mai bun, mai bogat şi mai frumos decât toţi care au fost!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani