Noi am făcut primul pas? Voi?

Discutăm despre politică în autobuz, în tren, la coadă la bancă, la bere cu prietenii. Ni se pare că ne pricepem şi mai mult decât atât, ni se pare că doar noi ne pricepem. Ni se pare că definiţia politicii este strâns legată de hoţie şi prostie. Puţini însă, ne dăm seama că, de fapt, adevarata politică poate atinge nivelul artei. Puţini ştim că adevăraţii politicieni nu sunt nici umblaţi prin şcoli înalte, nici de un nivel intelectual uimitor, ci doar talentaţi. A se înțelege faptul că discutăm despre politica adevarată, cea care într-adevăr conduce prin inteligenţă, nu mişcările hienelor lihnite.

 Se pare că o altă gaşcă de tineri deloc profesionişti (deocamdată) în ale scrisului, care îndrăznesc să gândească, fără să facă din asta un act de bravură, au lucruri de spus. Se poate să fi ajuns la saturație din pricina unei atitutini de turmă, conform căreia, dacă eşti 1 singur între 5 lipsiți de entuziasm, nu-ți poți atinge scopul. Nu m-am convins încă, dar știu că e posibilă schimbarea chiar și acolo unde totul pare imposibil. Desigur că tu doritorule trebuie să îndeplinești o minimă condiție. Să fii TU cel care face primul pas, nu mai aștepta initiativa altora, nu va veni niciodată și îți va îmbătrâni sufletul de atât de multă așteptare.

Pentru început expunem din părerile orelor târzii, nu ne declarăm specialişti în ale politicii, nici nu pretindem că ştim să scriem într-un mod jurnalistic, însă  credem cu ardoare că oamenii mai au ascunsă undeva în interior o doză de curaj adormită, încă mai există o sanşă pentru majoritate. Am vrea să păstrăm optimismul viu şi nu cel echivalent cu ignorantul ”Cum o vrea Domnul!” trâmbițat prin oborul de vite, să putem aprecia şi oamenii care reuşesc până la urmă să obţină şi lucruri bune în domeniul administrativ, să avem un punct de plecare, să se vadă clar că VREM ALTCEVA, că putem oricând să ne mobilizăm, să acționăm și să obținem ceea ce  merităm. Ne înfrânăm sentimentele, instinctele, ştim ce să facem cu ele, considerăm că în asta constă condiţia umană.

Toate cele enumerate ar părea să nu aibă legatură cu politica şi derivatele sale. Însă tocmai aici intervenim noi, tocmai aici ne dorim să avem o contribuţie, în conştientizarea adevăratelor valori şi dacă nu reuşim acum, poate dăm un start, deşi nu ni se va ridica statuie şi nici în cărţile de istorie nu vom fi menţionaţi, dar poate exista o mică posibilitate ca ceea ce avem de spus să se facă auzit. Pentru asta merită.

Încă de la început ţinem să menţionăm faptul că nu simpatizăm îndeosebi cu nici un actor politic, tocmai din acest motiv credem că putem evalua într-un mod  obiectiv toată activitatea din jurul acestui domeniu.

Ne-am dorit să evităm pe cât posibil critica, însă a fost imposibil să nu observăm lipsa evoluţiei oraşului, comparativ cu altele şi mai ales când discutăm despre posibilităţile pe care le deţine. Tocmai din acest motiv dorim să (re)începem schimbarea, în ceea ce privește mentalitatea, apoi în funcţie de resurse, să înaintăm…

Alexandra Mitel

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani