Vizită de studiu la Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu

Nimic nu este mai fascinant şi mai benefic pentru sănătate decât natura! Aşa precizează un studiu publicat în British Medical Journal, contactul cu natura îmbunătăţeşte semnificativ sănătatea şi starea psihică a unei persoane, cu efecte deosebit de benefice în terapie, atât pentru copii cât şi pentru adulţi (emoţional, comportamental).

Urmărind conectarea autentică cu valorile esenţiale ale vieţii noastre şi de cunoaştere, sustenabilitate, ecologie, protecţia animalelor organizăm în data de 1 februarie, împreună cu un grup voluntari, copii de la Clubul Copiilor şi elevi ai Liceului Special “Moldova” Tg. Frumos o vizită la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV), în proiectul intitulat "Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu" care, în cadrul Fermei Adamachi, dispune de un centru de cercetări în condiţii climatice dirijate, un fitotron, unde cresc plante în condiţii climaterice specifice, fiind controlate toate caracteristicile mediului înconjurător - temperatura, umiditate, lumină, directive şi viteza vântului. De asemenea, grupul va vizita clinica de animale şi alte obiective propuse de universitate.


Rectoratul universităţii a acceptat cu promptitudine şi a întâmpinat cu disponibilitate cererea noastră de a vizita anumite obiective, cu scop educativ şi de cunoaştere. Va fi o oportunitate pentru tineri de a afla, în mod direct, oferta educaţională propusă pentru viitorii studenţi, care pot fi şi voluntari sau absolvenţi ai liceului care şcolarizează elevii cu deficienţe de vedere.


Obiectivele pe termen scurt ale evenimentului sunt:
  • Vizitarea, în cadrul Fermei Adamachi, a fitotronului
  • Înţelegerea modului de funcţionare a acestui ambient, special creat pentru dezvoltarea în condiţii specifice a plantelor;
  • Vizitarea clinicii de animale şi înţelegerea modului în care este organizată, cum funcţionează un astfel de sistem, special dedicat îngrijirii animalelor;
  • Cunoaşterea ofertei educaţionale a universităţii pentru absolvenţii de liceu.

Obiectivele pe termen lung:
  • Dezvoltarea responsabilităţii faţă de mediu şi faţă de viaţa animalelor;
  • Dezvoltarea motivaţiei pentru protejarea şi îmbunătăţirea stării mediului;
  • Conservarea biodiversităţii locale.

Evenimentul este propus de Cătălina Rîznic în cadrul proiectului "Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos". 

Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondului ONG: www.fondong.fdsc.ro.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani