Comunicat de presă: Festivalul Magia Baloanelor

Primul festival al baloanelor cu aer cald din regiunea Moldovei ‘Magia Baloanelor’ va avea loc în perioada 6-8 mai 2016 în satul Războieni, judeţul Iaşi şi este organizat cu sprijinul Primăriei Comunei "Ion Neculce" şi al Aeroclubului României.

Festivalul ‘Magia Baloanelor’ aduce pentru prima dată în zona Moldovei un spectacol de culoare al baloanelor cu aer cald și promovează zborul cu balonul, atât în văzduh, cât și ancorat.

Vom avea invitate 9 baloane din România, Ungaria şi Moldova. Lansările în masă ale acestora vor avea loc de două ori pe zi, la 7 am şi la 6.30 pm (în funcţie de vreme). În plus, se vor organiza după –amiaza sesiuni de zbor captiv, începând cu ora 6.30 pm.


Cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism va fi prezent şi va zbura cu balonul, Ovidiu Lipan Ţăndărica, ambasador al turismului românesc şi susţinător al acestei prime ediţii a festivalului. Autografele basistului ieşean vor fi parte din surprizele pe care organizatorii festivalului le-au pregătit pentru cei prezenţi, vineri, 6 mai, începând cu ora 5 pm.

Festivalul nu reprezintă doar „aer cald”. Spectacolul colorat al baloanelor va fi completat cu un program cu diverse activităţi pentru cei 2000 vizitatori preconizaţi.


Pentru cei mici se pregătesc distracţiile lor preferate: tobogan gonflabil, trambulină, baloane cu heliu, ateliere pentru cei mici (aţe colorate şi avioane de hârtie - stand "Împletim poveşti colorate"; facepainting, pictură - Asociaţia Super Tineri) şi alte surprize.


Pe cei mai mari îi aşteaptă un giroscop multicolor să îi aducă cu picioarele pe pământ, o zonă sportivă cu doze de sănătate oferită de Decathlon, săgeţi direct la ţintă date de Tir cu Arcul Iaşi, plimbări cu parapanta motorizată.
 Pentru că privitul baloanelor îţi poate da senzaţii de foame şi sete, vor fi standuri cu grătare, hamburger, cafea, cozonac tradiţional secuiesc etc.

Fiind un festival ofertant din punct de vedere al fotografiilor, am lansat împreună cu Cinema City un concurs de fotografie, pe 4 categorii de vârstă, iar amatorii sunt încurajaţi să participe.

Mai multe informaţii despre festival găsiţi pe www.magiabaloanelor.ro şi pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/magiabaloanelor

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani