Festivalul Folcloristica, ediţia a III-a, Ruginoasa

În acest an, suntem bucuroși să vă invităm să participați, în perioada 16-17 septembrie 2017, la ediția a III-a a Folcloristicii, la Ruginoasa, localitatea câştigătoare a titlului de cel mai frumos sat, doi ani la rând. Evenimentul este organizat împreună cu Centrul Cultural Ruginoasa şi Primăria Ruginoasa, implicând şi Complexul Muzeal Naţional ,,Moldova Iaşi".

Festivalul Folcloristica este cel mai important eveniment de promovare, integrare și revigorare a tradițiilor și obiceiurilor ce stau la baza culturală a județului Iași. Festivalul își propune să faciliteze interacțiunea între oamenii pasionați de folclor prin muzică, arte meșteșugărești, costume populare, dans, cu cei care doresc să cunoască și să învețe din toate acestea și urmărește să transforme județul Iași într-o capitală a folclorului moldovenesc. Ceea ce diferenţiază acest festival de altele, este că e organizat de voluntari, include activităţi de educaţie nonformală şi propune o scenă deschisă tuturor celor ce doresc să se exprime ori să înveţe despre folclor.  Ca obiectiv pe termen lung, festivalul Folcloristica urmărește dezvoltarea unei școli populare nonformale prin care să fie valorificate și conservate tradițiile regiunii Moldovei, în special ale județului Iași. 


La festival invităm meșteri, voluntari, ansambluri populare, tineri pasionați, istorici, profesori, școli și biblioteci din județ, care doresc să participe activ la revigorarea folclorului. Festivalul Folcloristica propune ca participanții să învețe meșteșuguri, să descopere povești, să elucideze mistere folcloristice, să participe la spectacole de teatru, muzică și dans, să fie activi și să sprijine meșterii populari. 


Un moment important al festivalului, va fi concursul Folcloristica, ce invită toate satele din județ, să participe la o paradă tradițională și să prezinte un dans, un cântec și un produs tradițional specific satului sau regiunii. Va fi desemnat un câștigător, ce va primi însemnul celui mai frumos și tradițional sat în 2017-2018. Toate delegațiile vor primi diplome de participare. 


Acestea fiind spuse, vă anunțăm că suntem în căutare de artiști, meșteri, profesori și elevi pasionați de folclor, oameni activi care vor să se implice în promovarea tradițiilor, meșteșugurilor și obiceiurilor populare! 


De asemenea, invităm autoritățile publice să nominalizeze o delegație a comunei/satului, care să prezinte un cântec, un dans, un produs tradițional și o reprezentație artistică pentru paradă, inspirată din folclor. 


Pentru a vă înscrie, vă rugăm să completaţi acest chestionar: www.formular.folcloristica. Dacă aveţi întrebări, trimiteți un email pe adresa folcloristica@gmail.com ori un mesaj privat pe pagina noastră de facebook: www.facebook.com/Folcloristica.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani